Scroll
ANDREJA RAVNJAK PHOTOGRAPHY

razstava v Fbunkerju: (O)SAM -A

 

 

»Ni tragedija, da smo sami, ampak da ne moremo biti. Občasno bi dal vse na svetu, da ne bi bil z ničimer povezan s tem človeškim vesoljem.«

(Albert Camus)

 

 

 

 

V galeriji Fbunker v Velenju je do 4. julija 2021 na ogled moja deseta samostojna razstava fotografij, ki sem jim nadela skupni naslov (O)SAM -A.

Ukvarja se z razumevanjem samosti izven okvirjev t.i. »nove realnosti«.

Galerijo najdete v podhodu pri Vili Bianca, odprta je vsak dan med 19. in 21. uro, občasno pa je tudi dom odličnih glasbenih dogodkov.

Za ogled izven termina prosim kontaktirajte Črta (041 747 088).

Z veseljem naredimo še kakšen skupen ogled, če me pocukate za rokav.

 

 

 

 

 

Iz koncepta:

Samota, samost, osama, osamljenost, izolacija, odmik, umik, karantena  – z mnogimi izrazi opisljivo stanje neke osebe, ki se iz različnih razlogov fizično ali/in mentalno umakne v svojo intimo. Nosi pozitivne in negativne konotacije, odvisno od socio-političnega nastavka in osebnostne orientiranosti. Osamo dojemam kot meditativen moment, obdobje soočenja s samim sabo, potrebno, da človek sploh lahko funkcionira v nekem družbenem okolju. Dejstvo je, da v zapolnjenem vsakdanjiku težko najdemo ta čas, še več – veliko ljudi sploh ne zmore prenašati tišine in miru, ki ju prinaša osama. Skozi fotografije v seriji preigravam različne aspekte (o)sam-e, ki nosijo širšo časovno in prostorsko konotacijo od trenutno zapisanega fizičnega distanciranja.

 

 

 

 

Črt je poskrbel za simpatično presenečenje, razstavo smo namreč odprli ravno na moj rojstni dan. Iz srca hvala vsem, ki ste si tisti večer vzeli čas zame!

Posebna hvala tudi Igorju za ganljiv uvodni govor – tako lepo je strnil tok dogajanja, da sem mu listek po uvodnih govorih zaplenila in si ga lahko preberete tudi tisti, ki vas ni bilo: TAKOLE PRAVI IGOR

 

Nekaj utrinkov:

 

 

 

 

 

 

Velik hvala za povabilo in organizacijo Črtu Valenčaku, ki z veliko predanostjo vodi galerijo Fbunker, ter seveda Muzeju Velenje, da je omogočil to razstavo.

 

 

 

 

 

Nazaj na vrh