Scroll
ANDREJA RAVNJAK PHOTOGRAPHY

jesenske pokrajine s Canonom

To jesen sem bila povabljena k sodelovanju s podjetjem Canon. Na njihovo željo sem pripravila jesensko pravljico v štirih delih, ki je bila objavljena na Facebooku in Instagramu Canon Slovenija in Canon Hrvaška, tule pa povzemam celotno zgodbo kar v enem kosu.

 

 

O MOJI POTI S CANONOM

Moja pot s Canonom je še za las ujela popolnoma analogne čase. Kamera Canon EOS 3000 N je bila še nekaj let moja zvesta spremljevalka na potovanjih, preden sem se leta 2004 pustila okupirati digitalni dobi s Canon EOS 300 D, pozneje EOS 350D, leta 2008 pa EOS 40D.

S tem modelom sva prehodila skupaj kar nekaj družinskega življenja, dogodkov, narave in potovanj – in nekje tukaj vmes me je fotografija pocukala za rokav in mi prišepnila, da bi si medve pa morda lahko bili precej všeč. Iz tega obdobja, ko sem svet okoli sebe videla skozi okvir EOS 40D in bolj ali manj osnovnih Canon objektivov, so posnetki v prvem sklopu mojih fotografij.

Decembra 2013 sva z dedkom mrazom ugotovila, da bi si morda pa le zaslužila kakšen skok višje pri fotografski opremi. Novi EOS 6D, ki je bil precejšen kvalitetni preskok in popolnoma novo ustvarjalno vesolje, me je popolnoma očaral. Boljši model aparata je zahteval tudi kvalitetnejše objektive in tukaj se je pravzaprav šele zares razcvetela moja Canon zgodba.

Brez EOS 6D pravzaprav nisem šla več nikamor in še danes ga z veseljem vzamem v roke, kljub temu da ima sedaj dostojno visoko družbo v obliki Canon EOS 5DS R, ki je in bo, predvidevam, tudi zadnji iz serije digitalnih zrcalno refleksnih aparatov na moji poti. Kot kaže, bo v ne tako oddaljeni prihodnosti po slabih dveh desetletjih mojega DSLR sveta nova tehnologija brezzrcalnikov tako mamljivo sposobna, da bo postala “must have” tudi v mojem osebnem fotografskem arzenalu.

 

 

O FOTOGRAFIJAH

Fotografije v štirih sklopih sledijo moji poti s Canon opremo. Začenjam pri najstarejših fotografijah s Canon EOS 40D, nadaljujem z EOS 6D in finiširam z EOS 5DS R.

 

PRVA ZGODBA

MOJA PRVA FOTO-JESEN

 

DRUGA ZGODBA

DONAČKA IN KONJIŠKA GORA

 

TRETJA ZGODBA

TOSKANSKA PRAVLJICA

 

ČETRTA ZGODBA

NA HRIBČKU STOJI …

 

 

 

 

Nazaj na vrh